Iσχύς εν τη ενώσει: Ι. Δράγνης, Gunvor και Μass Capital αγοράζουν 6...

Iσχύς εν τη ενώσει: Ι. Δράγνης, Gunvor και Μass Capital αγοράζουν 6 πλοία

570
Iσχύς εν τη ενώσει: Ι. Δράγνης, Gunvor και Μass Capital αγοράζουν 6 πλοία
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Gunvour Group, μία από τις μεγαλύτερες commodity και energy traders παγκοσμίως, η διαχειρίστρια εταιρεία Oceangold Tankers, ελληνικών συμφερόντων, με CEO τον κ. Ι. Δράγνη και η επενδυτική εταιρεία Mass Capital προχώρησαν σε σύμπραξη για τη δημιουργία μιας νέας ship holding εταιρείας με την ονομασία ClearOcean Tankers. Η νέα εταιρεία συστήθηκε στην Κύπρο όπως ανακοίνωσε η Gunvour Group σε δελτίο τύπου της.

Επισημαίνεται ότι οι τρεις εταίροι θα συμμετάσχουν στο νέο αυτό σχήμα με ισόποσα ποσοστά.

Ο κ. Ι. Δραγνής αναφερόμενος στη νέα αυτή σύμπραξη δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι για την δημιουργία μιας μοναδικής σύμπραξης η οποία φέρνει κοντά έναν από τους μεγαλύτερους ναυλωτές tankers παγκοσμίως με βαθιά γνώση της αγοράς, μια πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρία με μακρά παράδοση και έναν χρηματοοικονομικό επενδυτικό ομίλο με μακρόχρονη δραστηριότητα στη ναυτιλιακή βιομηχανία».

Η ClearOcean Tankers έχει ήδη προχωρήσει στην σύναψη συμφωνιών με τα ναυπηγεία STX Offshore & Shipbuilding Co και Daehan Shipbuilding Co για την κατασκευή τεσσάρων tankers τύπου MR2 και δύο tankers τύπου LR2, αντίστοιχα.

Τα έξι αυτά πλοία αναμένεται να παραδοθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και θα τηρούν τα νέα οικολογικά standards για μειωμένες εκπομπές θείου σύμφωνα με τον IMO που αναμένονται να τεθούν σε εφαρμογή από το 2020.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.