Η Royal Caribbean στρέφει ξανά το βλέμμα στην Τουρκία

Η Royal Caribbean στρέφει ξανά το βλέμμα στην Τουρκία

137
Η Royal Caribbean στρέφει ξανά το βλέμμα στην Τουρκία

Μετά από δύο χρόνια αποχής ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος κρουαζιέρας στον κόσμο, η Royal Caribbean, ανακοίνωσε ότι το 2019 θα εντάξει στα δρομολόγια των πλοίων της την Τουρκία. Η συγκεκριμένη είδηση είναι εξαιρετικά σημαντική για τον χώρο της κρουαζιέρας.

Η Royal Caribbean είχε ανακοινώσει το περασμένο έτος ότι θα σταματήσει τα δρομολόγιά της προς την Τουρκία για λόγους ασφάλειας των επιβατών της εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης στην χώρα.

Εκτιμάται ότι τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2019 ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος κρουαζιέρας στον κόσμο θα προσεγγίσει το λιμένα του Κουσάντασι (αρχαία Έφεσος) σε δύο δρομολόγιά της, που έχουν διάρκεια 12 ημέρες έκαστο. Οι δύο κρουαζιέρες θα πραγματοποιηθούν, όπως ανακοίνωσε η Royal Caribbean, μέσω του κρουαζιερόπλοιού της «Jewel of the Seas». Εντός του 2020 σύμφωνα με εκπρόσωπο της Royal Caribbean, αναμένεται ότι η Τουρκία θα αποτελέσει έναν από τους μόνιμους προορισμούς για την εταιρεία.

Την ίδια απόφαση με την Royal Caribbean έχουν λάβει και άλλες εταιρείες κρουαζιέρας, μεταξύ των οποίων και η Celestyal Cruises, η οποία από τον περασμένο Μάρτιο έχει εντάξει το Κουσάντασι στο πρόγραμμα δρομολογίων της.

Η απομάκρυνση της Τουρκίας από την αγορά της κρουαζιέρας επέφερε σημαντικό πλήγμα για την ευρωπαϊκή περιοχή του Αιγαίου αφού τόσο η τουριστική κίνηση από την ίδια την Τουρκία όσο και από αλλοδαπούς που ταξιδεύουν μέσω Κωνσταντινούπολης ήταν και είναι εξαιρετικά σημαντική για την επιβατική αγορά στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.