Συναγερμός από την έκρηξη ηφαιστείου στην Χαβάη

    162
    Συναγερμός από την έκρηξη ηφαιστείου στην Χαβάη

    Η Αμερικανική Ακτοφυλακή έχει εκδώσει σήμα κινδύνου για όσα πλοία βρίσκονται κοντά στο αρχιπέλαγος της Χαβάης, καθώς το ηφαίστειο Kīlauea, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της νήσου, εξερράγη με αποτέλεσμα η λάβα του να καταλήξει στον Ειρηνικό Ωκεανό.

    Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ έχει θέσει μία θαλάσσια ζώνη ασφάλειας, περίπου 300 μ. από το σημείο από όπου η λάβα εισέρχεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, προκειμένου να προστατεύσει όσα πλοία διέρχονται από την συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, καθώς οι κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων του νησιού και των ναυτικών είναι ιδιαίτερα μεγάλοι.

    Το Hawaiian Volcano Observatory προειδοποιεί για τριπλάσιες από το φυσιολογικό επίπεδο εκπομπές διοξειδίου του θείου μετά την έκρηξη του ηφαιστείου, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά αναπνευστικά, δερματολογικά και οφθαλμολογικά προβλήματα και τα οποία μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στον θάνατο.

    Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ενεργή δραστηριότητα του ηφαιστείου μπορεί να οδηγήσει επίσης και σε μικρής έκτασης τσουνάμι στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.