«Ημέρες Θάλασσας» στον Πειραιά από 1 έως 10 Ιουνίου

«Ημέρες Θάλασσας» στον Πειραιά από 1 έως 10 Ιουνίου

713
«Ημέρες Θάλασσας» στον Πειραιά από 1 έως 10 Ιουνίου

Ο δήμος Πειραιά διοργανώνει από 1 έως 10 Ιουνίου τις «Ημέρες Θάλασσας» για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Πρόκειται για ένα θεσμό που συνδιοργανώνεται με την ΕΕ σε όλες τις ναυτιλιακές μητροπόλεις της Ευρώπης και περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων που συνδέονται με τη θάλασσα, τη ναυτιλία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε ο δήμαρχος Πειραιά ανέφερε ότι σκοπός του θεσμού είναι να γνωρίσουν κάτοικοι και επισκέπτες την ναυτιλιακή μας παράδοση και πολιτισμό αλλά και τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει το θαλάσσιο μέτωπο του Πειραιά για την ανάπτυξη της πόλης.

Συγκεκριμένα οι «Ημέρες Θάλασσας» θα περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, ημερίδες, συναυλίες, και αθλητικά δρώμενα. Αξίζει να τονιστεί ότι ειδικά για τις μέρες αυτές στη Μαρίνα Ζέας θα βρίσκονται τόσο η Τριήρης «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού, ένα πλοίο με βαθιά ιστορία για την πόλη όσο και η «Νεράιδα» που πλέον λειτουργεί ως πλωτό μουσείο.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι μεταξύ 1 και 10 Ιουνίου ο Πειραιάς θα φέρει κοντά δημόσιους φορείς όπως πανεπιστήμια, μη κυβερνητικές οργανώσεις, επιχειρηματίες αλλά και δημότες και κατοίκους όλου του λεκανοπεδίου που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη θάλασσα του Πειραιά.

Τέλος τονίζεται ότι οι «Ημέρες Θάλασσας» είναι δωρεάν και ανοιχτές για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι αναρτημένο στο www.imeresthalassas.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.