Ιαπωνία και Ν. Κορέα: Σκαμπανεβάσματα στις εισαγωγές LNG και άνθρακα

Ιαπωνία και Ν. Κορέα: Σκαμπανεβάσματα στις εισαγωγές LNG και άνθρακα

77
Ιαπωνία και Ν. Κορέα: Σκαμπανεβάσματα στις εισαγωγές LNG και άνθρακα

Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG του κόσμου, η Ιαπωνία, κατά τη διάρκεια του περασμένου Απριλίου εισήγαγε 5,60 εκατ. τόνους, μείωση κατά 18,3%, συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2017.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου οικονομικών της χώρας, κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα η Ιαπωνία εισήγαγε αυξημένες ποσότητες άνθρακα με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες ανήλθαν σε 8,74 εκατ. τόνους.

Η αξία των εισαγωγών φυσικού αερίου της Ιαπωνίας άγγιξε τα $2,66 δις τον περασμένο Απρίλιο, μείωση κατά 4% συγκριτικά με τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Αναφορικά με τη Ν. Κορέα, η οποία αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο εισαγωγέα LNG σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εισαγωγές φυσικού αερίου ανήλθαν σε 3,22 εκατ. τόνους τον περασμένο Απρίλιο, αύξηση κατά 38,6% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2017. Το Κατάρ αποτέλεσε τον βασικό προμηθευτή LNG της Ν. Κορέας με την Αυστραλία να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση τον περασμένο μήνα.

Άλλες χώρες που εφοδίασαν τη Ν. Κορέα με LNG ήταν το Ομάν, η Μαλαισία, η Ινδονησία, η Ρωσία, το Περού, οι ΗΠΑ και η Ανγκόλα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.