Αμείωτες οι ναυπηγήσεις κρουαζιερόπλοιων στην Ιταλία

Αμείωτες οι ναυπηγήσεις κρουαζιερόπλοιων στην Ιταλία

107
Αμείωτες οι ναυπηγήσεις κρουαζιερόπλοιων στην Ιταλία

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η καθέλκυση του πλοίου «Viking Jupiter» της Viking Ocean Cruises στην Ανκόνα. Το «Viking Jupiter» αποτελεί το έκτο κατά σειρά κρουαζιερόπλοιο που ναυπηγείται από τα Fincantieri στο πλαίσιο της συνεργασίας της Viking Ocean Cruises με τα ιταλικά ναυπηγεία.

Τα έξι κρουαζιερόπλοια θα είναι εξοπλισμένα με μοντέρνα συστήματα ασφάλειας, θα διαθέτουν προχωρημένα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, ενεργειακά αποδοτικούς κινητήρες και σύστημα καθαρισμού των αέριων ρύπων που εκπέμπουν.

Αναφορικά με το «Viking Jupiter», το κρουαζιερόπλοιο το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2018, έχει χωρητικότητα 47.800 τόνων και τη δυνατότητα να μεταφέρει 930 επιβάτες.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Ευρώπη, κυρίως στη Μεσόγειο Θάλασσα και στην Βόρεια Ευρώπη, ενώ η Viking Ocean Cruises σχεδιάζει να πραγματοποιήσει και δύο κρουαζιέρες στη Ν. Αμερική.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης η Viking Ocean Cruises υλοποιεί δυναμικά την επεκτατική της στρατηγική καθώς την περίοδο 2021 – 2027 αναμένεται να συνεργαστεί περαιτέρω με τα Fincantieri για τη ναυπήγηση άλλων 10 κρουαζιερόπλοιων, ενώ συγχρόνως πρόκειται να ναυπηγήσει άλλα δύο σε συνεργασία με την Vard, το 2021 και 2022 αντίστοιχα.

Φωτό: Viking Cruises

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.