Ο Παναμάς εμπορική πύλη για την Ινδία

Ο Παναμάς εμπορική πύλη για την Ινδία

121
Ο Παναμάς εμπορική πύλη για την Ινδία

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Παναμά, κ. Juan Carlos Varela και ο αντιπρόεδρος της Ινδίας, κ. M. Venkaiah Naidu, επισημάνθηκε η ανάγκη για ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Ο πρόεδρος του Παναμά ανέφερε ότι ο Παναμάς μπορεί να αποτελέσει για την Ινδία την πύλη προς τη Λατινική Αμερική.

Ο κ. Varela χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο Παναμάς ως κόμβος υπηρεσιών logistics μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Ινδίας στο παγκόσμιο εμπόριο. Η Ινδία άλλωστε αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ενώ εκτιμάται ότι μεταξύ των ετών 2035-2040 θα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Efe, η συνάντηση του κ. Varela με τον κ. Naidu πραγματοποιήθηκε ένα μήνα αφότου η κυβέρνηση του Παναμά προέβη στην απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου ατόμων από την Ινδία, γεγονός που εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών και όχι μόνο μεταξύ των δύο κρατών.

Μέσα από τη συνάντηση που είχε με τον Ινδό αντιπρόεδρο, ο Παναμέζος πρόεδρος, στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του Παναμά, στοχεύει σε ενδυνάμωση των σχέσεων της χώρας με τις αναδυόμενες αγορές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ALEJANDRO BOLIVAR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.