Ρεκόρ στην εξαγωγική δραστηριότητα του Μεξικό

Ρεκόρ στην εξαγωγική δραστηριότητα του Μεξικό

72
Ρεκόρ στην εξαγωγική δραστηριότητα του Μεξικό

Αύξηση της τάξεως του 10% κατέγραψε η εξαγωγική δραστηριότητα του Μεξικό τον περασμένο Μάρτιο, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, φτάνοντας σε αξία τα $39,65 δις. Οι συγκεκριμένες εξαγωγές έχουν σημειώσει ρεκόρ για τα δεδομένα της χώρας από το 1980, χρονιά που ξεκίνησε το εθνικό στατιστικό ινστιτούτο της χώρας INEGI να διατηρεί αρχείο των εμπορικών συναλλαγών του Μεξικό.

Σύμφωνα με το INEGI, οι αυξημένες εξαγωγές του Μεξικό οφείλονται στην αύξηση των εξαγωγών (εκτός πετρελαίου) της χώρας προς τις ΗΠΑ, οδηγώντας το Μεξικό σε εμπορικό πλεόνασμα ύψους $1,918 δις. Οι ΗΠΑ αποτελούν τον μεγαλύτερο εμπορικό συνεργάτη του Μεξικό.

Σε πρόσφατη έρευνά του ο χρηματοοικονομικός όμιλος του Μεξικό, Monex, προέβλεψε ισχυρότερες μεξικανικές εξαγωγές στο μέλλον, οι οποίες θα ενισχυθούν περαιτέρω από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ και από την υποτίμηση του πέσο.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, το Μεξικό, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λ. Αμερικής μετά την Βραζιλία, αναμένει αύξηση στην οικονομική του ανάπτυξη της τάξης του 2-3% εντός του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.