Xημικά και πλαστικά προϊόντα στην κορυφή των καταλανικών εξαγωγών

Xημικά και πλαστικά προϊόντα στην κορυφή των καταλανικών εξαγωγών

54
Xημικά και πλαστικά προϊόντα στην κορυφή των καταλανικών εξαγωγών

Η Καταλονία συγκεντρώνει την μεγαλύτερη παραγωγή στους τομείς των χημικών και πλαστικών, μεγαλύτερη μάλιστα απ’ ότι το σύνολο των υπόλοιπων περιφερειών της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τα έσοδα, η Καταλονία οδηγεί τον κλάδο των χημικών προϊόντων με μερίδιο αγοράς της τάξης του 43% στην Ισπανία, αγγίζοντας σε αξία τα  21,134 δις ευρώ, ενώ η καταλανική βιομηχανία πλαστικών αποτελεί το 24,8% της ισπανικής αγοράς, με έσοδα ύψους 3,655 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το καταλανικό πρακτορείο ειδήσεων Catalannews, η Καταλονία συγκέντρωνε το 2015, 1.238 επιχειρήσεις παραγωγής και διαχείρισης καουτσούκ και πλαστικών, με την Βαλένθια και την Μαδρίτη να ακολουθούν διαθέτοντας 956 και 466 επιχειρήσεις αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη είδηση έχει ιδιαίτερο βαρύτητα για το διαθαλάσσιο εμπόριο και τις εξαγωγές της περιοχής.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο των «Ναυτικών Χρονικών», κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2018 οι εξαγωγές καταλανικών προϊόντων σημείωσαν ρεκόρ, με τα προϊόντα της χημικής βιομηχανίας να αποτελούν το 27,1 % του συνόλου όλων των καταλανικών εξαγωγών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.