Αντίο Ιράν για την MSC

Αντίο Ιράν για την MSC

445
Αντίο Ιράν για την MSC

H δεύτερη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, MSC, ανακοίνωσε την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 ότι θα σταματήσει να λαμβάνει νέες κρατήσεις για το Ιράν λόγω της απόφασης των ΗΠΑ να επιβάλλουν εκ νέου κυρώσεις στην Τεχεράνη μετά την αποχώρησή τους από τη διεθνή πυρηνική συμφωνία.

Παράλληλα, στην επίσημη ανακοίνωσή της η MSC ανέφερε ότι παύει να παρέχει πρόσβαση σε υπηρεσίες από και προς το Ιράν και επιδιώκει να ολοκληρώσει την περίοδο αυτή με την ελάχιστη δυνατή «αναστάτωση» για τους πελάτες της.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρηνική συμφωνία του 2015, η οποία εκπονήθηκε από τις ΗΠΑ, το Ιράν και πέντε ακόμα δυνάμεις (Ηνωμένο Βασίλειο,  Ρωσία, Γαλλία, Κίνα, Γερμανία), ήρε τις κυρώσεις προς την Τεχεράνη με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο επαναφέρει τις κυρώσεις αυτές το τελευταίο διάστημα.

Τονίζεται ότι και η Maersk όπως και η MSC, ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι επανεξετάζει τις επιχειρήσεις της στο Ιράν.

Τέλος, να τονιστεί ότι το Ιράν βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο θαλάσσιο εμπόριο τόσο για τις εισαγωγές όσο και για τις πωλήσεις αγαθών εκτός πετρελαίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/INGO WAGNER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.