Στρατηγική συνεργασία στο Άμπου Ντάμπι

Στρατηγική συνεργασία στο Άμπου Ντάμπι

172
Στρατηγική συνεργασία στο Άμπου Ντάμπι

Η Mediterranean Shipping Company (MSC) υπέγραψε συμφωνία, διάρκειας 30 ετών, με την Abu Dhabi Ports, με στόχο την κατασκευή και τη διαχείριση ενός νέου τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμένα Khalifa των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, αξίας $1,09 δις, θα κατασκευαστούν 13 νέες γερανογέφυρες στο λιμένα Khalifa για την εξυπηρέτηση των containerships, ενώ συγχρόνως θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκβάθυνσης του λιμένα με στόχο να μπορέσει να υποδέχεται πλοία μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Στόχος αποτελεί να αυξηθεί η συνολική δυναμικότητα του λιμένα Khalifa από 2,5 εκατ. TEUs σε 8,5 εκατ. TEUs ετησίως μέσα σε ένα διάστημα πέντε ετών.

Ο κ. Sultan Ahmed Al Jaber, πρόεδρος της Abu Dhabi Ports, σχολίασε ότι μέσω αυτής της συμφωνίας ενισχύεται η θέση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον παγκόσμιο εμπορικό χάρτη και αναδεικνύεται το Άμπου Ντάμπι σε ένα παγκόσμιο εμπορικό, ναυτιλιακό και μεταφορικό κόμβο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MSC, κ. Diego Aponte δήλωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι με αυτή την επένδυση θα συνεχίσουμε να εξασφαλίζουμε υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης για τους πελάτες μας, ενώ παράλληλα θα αυξήσουμε την κλίμακα των δραστηριοτήτων μας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Το λιμάνι του Khalifa μέσα από τις παραπάνω εργασίες θα αποτελεί τον πρώτο λιμένα του Περσικού Κόλπου που θα μπορεί να εξυπηρετεί άμεσα πλοία μεγάλης χωρητικότητας.  Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να μεταφέρονται φορτία από μεγαλύτερα πλοία σε μικρότερα έξω από το λιμάνι, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο σε μείωση του κόστους μεταφοράς των φορτίων.

Φωτό: Abu Dhabi Ports

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.