O κινεζικός άνθρακας στο χείλος του γκρεμού

O κινεζικός άνθρακας στο χείλος του γκρεμού

203
O κινεζικός άνθρακας στο χείλος του γκρεμού

Η επαρχία Shanxi της βόρειας Κίνας η οποία είναι πλούσια σε κοιτάσματα άνθρακα αναμένεται να διακόψει την λειτουργία 35 ορυχείων μέσα στο 2018, μειώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την παραγωγή άνθρακα κατά 22,4 εκατ. τόνους, σύμφωνα με όσα ανέφεραν τοπικές αρχές στις 16 Μαΐου 2018.

Η επαρχία ωστόσο θα συνεχίσει να βελτιώνει την βιομηχανική δομή άνθρακα ακολουθώντας μια πιο προηγμένη παραγωγική διαδικασία η οποία θα περιλαμβάνει ασφαλέστερες και αποδοτικότερες εγκαταστάσεις, ανέφερε η επαρχιακή υπηρεσία πόρων.

Επισημαίνεται ότι η Κίνα σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή άνθρακα κατά 150 εκατ. τόνους μέσα στο 2018 με σκοπό να μειώσει τα επίπεδα καυσαερίου, σύμφωνα με έκθεση της κινεζικής κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο.

Η σημασία της επαρχίας Shanxi στην παραγωγή άνθρακα της Κίνας είναι τεράστια αν αναλογιστεί κανείς ότι παρήγαγε πάνω από 16,2 δις τόνους από 1949 μέχρι το 2014, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ¼ της συνολικής παραγωγής.

Τονίζεται ότι η επαρχία έχει διακόψει τη λειτουργία 52 ορυχείων τα τελευταία δύο χρόνια, μειώνοντας την παραγωγή άνθρακα κατά 45,9 εκατ. τόνους ενώ έως το 2020 σχεδιάζει να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή κατά 12%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.