Απεβίωσε ο Θεόδωρος Βασιλάκης, ιδρυτής της Aegean

Απεβίωσε ο Θεόδωρος Βασιλάκης, ιδρυτής της Aegean

497
Απεβίωσε ο Θεόδωρος Βασιλάκης, ιδρυτής της Aegean

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Aegean, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών, σήμερα Πέμπτη 17 Μαΐου 2018.

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της Aegean εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους «για την απώλεια του Ιδρυτή και Προέδρου της εταιρίας μας, Θεόδωρου Βασιλάκη. O Προέδρός μας ήταν για όλους μας η πηγή έμπνευσης από την πρώτη πτήση, τον πρώτο μας επιβάτη μέχρι σήμερα. Οι αξίες που πρέσβευε, όσο και το όραμά του θα συνεχίσουν να μας οδηγούν».

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1940. Θα μεταβεί για σπουδές στις ΗΠΑ το 1958 και θα επιστρέψει στην γεννέθλια πατρίδα του. Γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι η πραγματική πηγή πλούτου της Ελλάδας είναι ο τουρισμός. Το πρώτο του βήμα είναι να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο της ενοικίασης αυτοκινήτων και συνάπτει συμβόλαιο αντιπροσώπευσης στην Κρήτη της εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων Hertz International. Μερικά χρόνια αργότερα ο Θεόδωρος Βασιλάκης θα αγοράσει την Hertz Hellas και με τις επιτυχημένες επιχειρηματικές επιλογές του θα την καταστήσει ηγέτιδα εταιρεία, με παρουσία πλέον εκτός της Ελλάδας σε Ουκρανία, Κύπρο και Βαλκάνια.

Πέραν όμως του κλάδου της ενοικίασης αυτοκινήτων ο Θεόδωρος Βασιλάκης θα επιλέξει την είσοδό του και στην αγορά των αεροπορικών μεταφορών. Το 1992 θα εξαγοραστεί από τον Όμιλο Βασιλάκη η Aegean Aviation και το 1999 θα ιδρυθεί η Aegean Airlines, της οποίας η επιτυχημένη πορεία και η ανάδειξή της σε ηγέτιδα αεροπορική δύναμη στον χώρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι αποτέλεσμα των συνετών στρατηγικών επιλογών του Θεόδωρου Βασιλάκη.

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης ανήκε στα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ενώ μεγάλη ήταν η αγάπη του για το γκολφ. Μάλιστα, ο ίδιος ήταν εμπνευστής και δημιουργός του 1ου διεθνούς τουρνουά «Aegean Airlines Pro – Am».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 στις 12:30, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στην Κηφισιά.

Η οικογένεια αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν δωρεές  για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης : ALPHA BANK   IBAN: GR03 0140 1010 1010 0210 1161 787

Φωτό: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.