Απαγορεύθηκε ο απόπλους σε επιβατηγό πλοίο σημαίας Κύπρου

Απαγορεύθηκε ο απόπλους σε επιβατηγό πλοίο σημαίας Κύπρου

751
Απαγορεύθηκε ο απόπλους σε επιβατηγό πλοίο σημαίας Κύπρου
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απαγόρευση απόπλου επιβλήθηκε τις πρωινές ώρες της 17-05-2018 από τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου, στο Ε/Γ- Ο/Γ – Τ/Χ «ANDROS JET» σημαίας Κύπρου. Εν λόγω πλοίο είχε καταπλεύσει στο Λιμένα Λαυρίου τις απογευματινές ώρες της 16-05-2018 μετά την ολοκλήρωση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

Ειδικότερα, στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, με τη συνδρομή επαγγελματία δύτη και στελεχών του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων, προέβησαν σε διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης του προαναφερόμενου πλοίου κατά την οποία διαπιστώθηκαν εκδορές χρώματος των ελασμάτων του εξωτερικού περιβλήματος σε αμφότερες τις γάστρες του πλοίου, παραμορφώσεις ελασμάτων εξωτερικού περιβλήματος της αριστερής γάστρας του πλοίου, στρεβλώσεις των πρυμναίων σταθεροποιητικών πτερυγίων σε αμφότερες τις γάστρες του πλοίου, ρηγμάτωση και στρέβλωση των ελασμάτων στεγανού χώρου άνωθεν του πρωραίου σταθεροποιητικού πτερυγίου (T-Foil) αριστερής γάστρας του πλοίου.

Συνέπεια των ανωτέρω ήταν να επιβληθεί απαγόρευση απόπλου στο εν λόγω πλοίο έως την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης της κλάσης του και της αξιοπλοΐας του από τον παρακολουθούντα αυτό, Αναγνωρισμένο Οργανισμό, ενώ συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Πλοίαρχός του για παράβαση του άρθρου 291 Π.Κ. και του άρθρου 43 Κ.Δ.Ν.Δ.

Το «ANDROS JET» είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο, πρωινές ώρες σήμερα, από Λαύριο για Κέα – Κύθνο – Σύρο – Τήνο – Άνδρο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.