Το κρυπτονόμισμα Petro στις υπηρεσίες της ναυτιλίας

Το κρυπτονόμισμα Petro στις υπηρεσίες της ναυτιλίας

239
Το κρυπτονόμισμα Petro στις υπηρεσίες της ναυτιλίας

H Βενεζουέλα υιοθετεί για τα ναυτιλιακά τέλη που αφορούν παρεχόμενες υπηρεσίες σε διεθνή πλοία, το κρυπτονόμισμα Petro όπως επίσης και το ευρώ. Τα τέλη αυτά σχετίζονται με υποχρεωτικές υπηρεσίες συνήθως προσφερόμενες από κρατικούς φορείς όπως η πλοήγηση, η ρυμούλκηση, η εξυπηρέτηση και η επιθεώρηση πλοίων.

Επισημαίνεται ότι έως τώρα οι συναλλαγές αυτές πραγματοποιούνταν σε δολάρια μέσω του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος ενώ τον περασμένο Μάρτιο οι αρχές των ΗΠΑ απαγόρευσαν στους πολίτες τους τη χρήση οποιουδήποτε ψηφιακού νομίσματος της Βενεζουέλας.

Τονίζεται ότι η χώρα της λατινικής Αμερικής πλήττεται από μια τεράστια οικονομική κρίση παρά το γεγονός ότι διαθέτει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου παγκοσμίως. Παράλληλα η απόφαση αυτή ενισχύει περαιτέρω την αβεβαιότητα πολλών ξένων εταιρειών, οι οποίες επιθυμούν να διευρύνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Βενεζουέλα.

Υπενθυμίζεται ότι το Petro εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2018 από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας για την διευκόλυνση των διεθνών συναλλαγών της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.