Οι εξαγωγές ελαιολάδου της Τυνησίας στο απόγειό τους

Οι εξαγωγές ελαιολάδου της Τυνησίας στο απόγειό τους

106
Οι εξαγωγές ελαιολάδου της Τυνησίας στο απόγειό τους

Τα έσοδα από τις πωλήσεις ελαιολάδου της Τυνησίας στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 180% κατά τη διάρκεια της εξαγωγικής περιόδου η οποία ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2017 και τελείωσε στις 30 Απρίλη 2018.

Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της χώρας οι εξαγωγές ανήλθαν στα 537 εκατ. δολάρια σε σχέση με τα 192 εκατ. δολάρια  της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Κυριότεροι προορισμοί για το ελαιόλαδο της Τυνησίας αποτέλεσαν η Γαλλία και ο Καναδάς, ενώ αυξημένες εισαγωγές τυνησιακού ελαιολάδου παρουσίασαν επίσης οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βραζιλία, η Νέα Ζηλανδία και το Ομάν.

Παράλληλα, οι εξαγωγές χύδην ελαιολάδου ανήλθαν στους 125.000 τόνους αυξημένες κατά 172% με τα έσοδα από τις εξαγωγές αυτές να αυξάνονται κατά 210%.

Όπως επισημαίνεται σε προηγούμενο άρθρο των «Ναυτικών Χρονικών», τα έσοδα επίσης από τις εξαγωγές φρούτων της Τυνησίας σχεδόν διπλασιάστηκαν, γεγονός το οποίο σηματοδοτεί μια «έξαρση» του γεωργικού τομέα της Τυνησίας κατά το διάστημα αυτό. Tέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα η απασχόληση των Τυνήσιων στον γεωργικό τομέα ανήλθε στο 13,7% της συνολικής απασχόλησης για το 2017.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.