Η Total συνεχίζει την ξέφρενη ανάπτυξή της

Η Total συνεχίζει την ξέφρενη ανάπτυξή της

99
Η Total συνεχίζει την ξέφρενη ανάπτυξή της

H γαλλική Τotal συμφώνησε να εξαγοράσει μέχρι και 50,8 εκατ. μετοχές της Clean Energy Corp έναντι των 83,4 εκατ. δολαρίων. Με τον τρόπο αυτό η Total καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος της Clean Energy Corp με ποσοστό 25%, όπως ανακοίνωσε ο γαλλικός κολοσσός την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018.

Σύμφωνα με το Reuters, η Τotal ετοιμάζεται παράλληλα να χρηματοδοτήσει με 100 εκατ. δολάρια το σχέδιο της Clean Energy για τη μίσθωση χιλιάδων νέων βαρέως τύπου φορτηγών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ως καύσιμο σε περιοχές της Βόρειας Αμερικής μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι η Clean Εnergy τροφοδοτεί την Βόρεια Αμερική με φυσικό αέριο και καύσιμο φυσικό αέριο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για μεταφορές, μέσω ενός δικτύου 550 σταθμών.

«Η Total θεωρεί ότι υπάρχει μια ισχυρή αναπτυξιακή ευκαιρία στον τομέα του φυσικού αερίου για τις μεταφορές και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, οι οποίες επωφελούνται από φυσικούς πόρους πολύ χαμηλού κόστους», ανέφερε σε δήλωσή του ο CEO της γαλλικής εταιρείας Patrick Pouyanne.

Μετά λοιπόν την εξαγορά της Maersk Oil για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στη Βόρεια Θάλασσα, η Τotal φιλοδοξεί ότι θα ισχυροποιήσει την παρουσία της και στην Βόρεια Αμερική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.