Το «Belt and Road Initiative» κλειδί για την τόνωση του παγκόσμιου εμπορίου

Το «Belt and Road Initiative» κλειδί για την τόνωση του παγκόσμιου εμπορίου

177
Το «Belt and Road Initiative» κλειδί για την τόνωση του παγκόσμιου εμπορίου

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development- EBRD) χαρακτήρισε την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 το φιλόδοξο σχέδιο της Κίνας «Belt and Road Initiative» ως μια μεγάλη κίνηση για την ενίσχυση του παγκόσμιου εμπορίου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Νεκρά Θάλασσα της Ιορδανίας  στα πλαίσια του 27ου Annual Meeting and Business Forum της ΕBRD, που θα πραγματοποιηθεί 9 και 10 Μαΐου, ο πρώτος αντιπρόεδρος της EBRD, Jurgen Rigterink, αναφερόμενος στο «Belt and Road Initiative» δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση του παγκόσμιου εμπορίου, την τόνωση  της ανάπτυξης και την βελτίωση της οικονομικής συνδεσιμότητας».

Παράλληλα ο κ. Rigterink τόνισε ότι η Κίνα είναι ένας από τους κορυφαίους «τροφοδότες» επενδύσεων στις περιοχές στις οποίες η EBRD επενδύει. Κατά τη διάρκεια της συνόδου, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ένα από τα βασικά οφέλη του σχεδίου είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη των τοπικών αγορών στις οποίες η πρωτοβουλία αναμένεται να υλοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το «Belt and Road Initiative», το οποίο προτάθηκε από την Κίνα το 2013, αποσκοπεί στη σύνδεση της Ασίας με τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη μέσω της εφαρμογής ενός δικτύου εμπορίου και οικοδομών κατά τα πρότυπα του πάλαι ποτέ «Silk Road».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.