Η χημική ανακύκλωση στις υπηρεσίες των θαλάσσιων μεταφορών

Η χημική ανακύκλωση στις υπηρεσίες των θαλάσσιων μεταφορών

126
Η χημική ανακύκλωση στις υπηρεσίες των θαλάσσιων μεταφορών

Στο λιμάνι του Άμστερνταμ ξεκίνησε η κατασκευή μιας νέας μονάδας η οποία θα μετατρέπει το μη ανακυκλώσιμο πλαστικό σε καύσιμο για τον τομέα των μεταφορών με στόχο την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 57.000 τόνους ετησίως. Με τον τρόπο αυτό συνθετικά υλικά τα οποία δεν θα μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν με άλλο τρόπο, θα χρησιμεύσουν στον τομέα των μεταφορών, προσφέροντας παράλληλα μια εναλλακτική λύση για τα παραδοσιακά καύσιμα μεταφοράς.

Το φιλόδοξο αυτό έργο αποτελεί το πρώτο της Bin2Barrel, μιας ολλανδικής εταιρείας που εστιάζει στην μετατροπή του πλαστικού σε καύσιμα χρησιμοποιώντας καινοτόμα τεχνολογία. Η αποστολή της Bin2Barrel έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τους στόχους της ολλανδικής κυβέρνησης, η οποία πρόσφατα πρόσθεσε τη χημική ανακύκλωση στο εθνικό της σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων.

Τονίζεται ότι η μονάδα θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με το λιμάνι του Άμστερνταμ και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία, μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτος.

Φωτό: portofamsterdam.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.