Φιλόδοξα ενεργειακά έργα στη Ρωσία

Φιλόδοξα ενεργειακά έργα στη Ρωσία

145
Φιλόδοξα ενεργειακά έργα στη Ρωσία

Η Novatek, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός φυσικού αερίου της Ρωσίας, αναμένεται μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 να έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της δεύτερης και τρίτης γραμμής παραγωγής του «Yamal LNG Project».

Ο κ. Leonid Mikhelson, CEO της Novatek, δήλωσε ότι η δεύτερη γραμμή παραγωγής του «Yamal LNG Project» αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ η τρίτη γραμμή παραγωγής του έργου τον Δεκέμβριο του 2018 ή τον Ιανουάριο του 2019.

Εφόσον τεθούν σε λειτουργία και οι τρεις γραμμές παραγωγής του «Yamal LNG Project», τότε η παραγωγική ικανότητα του έργου αναμένεται να αγγίξει τους 16,5 εκατ. τόνους σε ετήσια βάση, ενώ ο κ. Mikhelson ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και η κατασκευή μιας τέταρτης γραμμής παραγωγής με εκτιμώμενη έναρξη λειτουργίας στις αρχές του 2020.

Συγχρόνως η Novatek σχεδιάζει να ξεκινήσει τη λειτουργία ενός δεύτερου φιλόδοξου ενεργειακού έργου στη Ρωσία, μετά από το «Yamal LNG Project», του «Arctic LNG-2 project» στην χερσόνησο της Gydan. Το συγκεκριμένο έργο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μεταξύ του 2022- 2025. Μεγάλη είναι η πιθανότητα στην ανάπτυξη του «Arctic LNG-2 project» να επενδύσουν και ιαπωνικές εταιρείες. Η παραγωγική ικανότητα του «Arctic LNG-2 project» εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 18 εκατ. τόνους ετησίως. Όπως αναφέρεται και σε παλαιότερο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών, το «Arctic LNG-2 project» θα συμβάλει στον καλύτερο εφοδιασμό υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αρκτική ζώνη, θα τονώσει τη διαδρομή του Βόρειου Περάσματος και θα δημιουργήσει ένα νέο κόμβο προμήθειας LNG σε αγορές από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.