Γερμανική επέλαση στη δυτική Αφρική

Γερμανική επέλαση στη δυτική Αφρική

111
Γερμανική επέλαση στη δυτική Αφρική

Η Hapag-Lloyd εγκαινίασε την Δευτέρα 2 Μαΐου 2018 το νέο της γραφείο στη Tema, τη σημαντικότερη πόλη-λιμάνι  της Γκάνα. Με την στρατηγική αυτή κίνηση η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία ετοιμάζεται να επεκτείνει το δίκτυο της στη δυτική Αφρική με το νεοσύστατο γραφείο να αποτελεί την ναυαρχίδα για την ενίσχυση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Ο COO της Hapag-Lloyd, Anthony Firmin, δήλωσε κατά την επίσημη τελετή για τον εγκαινιασμό του γραφείου: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η ενισχυμένη παρουσία μας στη Δυτική Αφρική παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια επιτυχίας» και συνέχισε «Η υπηρεσία μας West Africa Express (WAX) από και προς τη Δυτική Αφρική λειτουργεί με εξαιρετική επιτυχία εδώ και αρκετά χρόνια και απολαμβάνει μεγάλης ανταπόκρισης από τους πελάτες μας. Παράλληλα με τη νέα μας υπηρεσία East Africa Service (EAS), η οποία συνδέει τη Σαουδική Αραβία με την Κένυα και την Τανζανία, έχουμε ενισχύσει το εμπόριο στην περιοχή αυτή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνουμε τους δεσμούς της Αφρικής με το παγκόσμιο δίκτυο μας, ενώ παράλληλα επωφελούμαστε από τις θετικές οικονομικές εξελίξεις σε μεγάλες περιοχές της Αφρικής».

Επισημαίνεται ότι η Hapag-Lloyd έχει επεκτείνει αισθητά την παρουσία της στην Αφρική τα τελευταία δύο χρόνια, δημιουργώντας μια γρήγορη σύνδεση από τη Δυτική Αφρική προς την Ευρώπη μέσω δυο υπηρεσιών: την West Africa Express (WAX Hamburg – Casablanca – Tangier – Dakar – Tema – Abidjan – Tangier – Antwerp – Hamburg,) και τη Mediterranean West Africa Express (MWX, Tangier – Algeciras – Cotonou – Lagos (Apapa & Pipan) – Tema – Tangier).

H κίνηση αυτή της Hapag-Lloyd αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον εάν αναλογιστεί κανείς ότι η Γκάνα είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην περιοχή της δυτικής Αφρικής με την αύξηση αυτή να οφείλεται κυρίως στο εμπόριο χρυσού, όπως επίσης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Παράλληλα μεταξύ των σημαντικότερων εξαγωγικών αγαθών της Γκάνα είναι το κακάο και τα προϊόντα ξυλείας. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο έργο επέκτασης των λιμένων της Γκάνας θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2019 το οποίο θα αυξήσει το throughput του Tema από 1 εκατ. TEUs σε 3 εκατ. ΤEUs.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STEPHEN MORRISON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.