Υλοποιείται το πρόγραμμα ανανέωσης στόλου της Maersk Tankers

Υλοποιείται το πρόγραμμα ανανέωσης στόλου της Maersk Tankers

141
Υλοποιείται το πρόγραμμα ανανέωσης στόλου της Maersk Tankers

Η Maersk Tankers ανακοίνωσε ότι προχωρά στην υλοποίηση του ναυπηγικού της προγράμματος μέσα από τη ναυπήγηση έξι νέων δεξαμενόπλοιων κατηγορίας LR2. Η ναυπήγηση των νέων δεξαμενόπλοιων θα πραγματοποιηθεί από το κινεζικό ναυπηγείο Dalian Shipyard.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Maersk Tankers, η αγορά σήμερα ευνοεί τις επενδύσεις σε νέα πλοία, καθώς προσφέρονται ανταγωνιστικές τιμές ναυπήγησης. Μέσα από την ανανέωση του στόλου της η δανέζικη εταιρεία στοχεύει σε ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της αλλά και της παρουσίας της στην αγορά των LR2 δεξαμενόπλοιων, τα οποία δραστηριοποιούνται στη μεταφορά καθαρών πετρελαϊκών προϊόντων.

Τα έξι νέα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ υπάρχει το option από την Maersk Tankers για τη ναυπήγηση επιπλέον τεσσάρων LR2 δεξαμενόπλοιων από την Dalian Shipyard.

Η Maersk Tankers βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία της AP Moller Holdings από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έναντι των $1,17 δις. Η πώληση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της A.P. Moller –Maersk με στόχο να επικεντρωθεί πλέον στους τομείς των εμπορευματοκιβωτίων, των λιμένων και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SABRI ELMHEDWI

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.