Σε άνοδο οι εξαγωγές άνθρακα από την Κολομβία

Σε άνοδο οι εξαγωγές άνθρακα από την Κολομβία

90
Σε άνοδο οι εξαγωγές άνθρακα από την Κολομβία

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας οι εξαγωγές άνθρακα από την Κολομβία σημείωσαν αύξηση κατά 25%, συγκριτικά με τις αντίστοιχες εξαγωγές μια εβδομάδα πριν.

Δώδεκα πλοία, συνολικής χωρητικότητας 1,42 εκατ. τόνων, αναχώρησαν την εβδομάδα αυτή από τους κύριους τερματικούς σταθμούς άνθρακα της Κολομβίας με προορισμό τη Νότια Αμερική κυρίως, καθώς και την Ευρώπη και την Ασία.

Τα τρία εκ των δώδεκα παραπάνω πλοίων μετέφεραν άνθρακα από την Κολομβία προς τη Νότια Ευρώπη, κυρίως την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Ένα πλοίο είχε προορισμό το βορειοδυτικό τμήμα της Ευρώπης, κυρίως τους λιμένες του Άμστερνταμ, του Ρότερνταμ και της Αμβέρσας, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Πέντε άλλα πλοία μεταφοράς άνθρακα κατευθύνθηκαν αυτήν την εβδομάδα από την Κολομβία προς τη Νότια Αμερική, ενώ τρία είχαν προορισμό την Ασία.

Αναφορικά με την Ασία, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια του περασμένου Απριλίου οι εξαγωγές άνθρακα από την Κολομβία προς την Ιαπωνία ανήλθαν σε 168.000 τόνους, ενώ προς την Ν. Κορέα σε 218.000 τόνους, συγκριτικά με τις συνολικές κολομβιανές εξαγωγές ύψους 7,8 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.