Για ποιό λόγο έρχεται ο Πρίγκιπας Κάρολος στον Πειραιά;

Για ποιό λόγο έρχεται ο Πρίγκιπας Κάρολος στον Πειραιά;

2746
Για ποιό λόγο έρχεται ο Πρίγκιπας Κάρολος στον Πειραιά;

Ξεκινά στις 9 Μαΐου η επίσημη επίσκεψη του Πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του στην Αθήνα. Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας στην Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή εντάσεται σε μια προσπάθεια του Υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας για σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων της Βρετανίας με Ευρωπαϊκές χώρες στην μετά Brexit εποχή.

Στόχος της επίσκεψης του διαδόχου του Βρετανικού Θρόνου είναι να υπογραμμιστούν οι ιστορικοί δεσμοί Ελλάδας-Αγγλίας αλλά, κυρίως, είναι η ανάδειξη των ιστορικών δεσμών της Αγγλίας με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα του Λονδίνου και της κοινής ναυτικής παράδοσης των δύο χωρών. Για το λόγο αυτό προβλέπεται ο Πρίγκιπας Κάρολος να επισκεφθεί το θωρηκτό Αβέρωφ και την τριήρη «Ολυμπιάς» στο Φάληρο.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταβεί, επίσης, στον Πειραιά την Πέμπτη 10 Μαΐου όπου θα επισκεφτεί το HMS Echo και την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης HMC Valiant που συνεργάζεται με το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο. Στη συνέχεια θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Βρετανή Πρέσβης στην Ελλάδα κα Kate Smith για την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Η παραμονή τους στην Αθήνα ολοκληρώνεται την Πέμπτη το βράδυ. Την Παρασκευή 11 Μαΐου το Πριγκιπικό ζεύγος θα μεταβεί στην Κρήτη όπου θα ξεναγηθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσσού και στην συνέχεια θα συμμετέχει σε παραδοσιακό κρητικό γλέντι στις Άνω Αρχάνες Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Πρίγκιπας Κάρολος έρχεται τακτικά στη χώρα μας και επισκέπτεται τη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος. Πέρυσι βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές στην Κέρκυρα. Εξάλλου ο πατέρας του πρίγκηπα Καρόλου ειναι ο ελληνικής καταγωγής Πρίγκιπας Φίλιππος, Δουκας του Εδιμβούργου, γιος του Πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδος, ο οποίος έχει ταφεί στο Τατόι.

Του Βασίλη Κουτσαβλή

 

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/THOMAS BREGARDIS / POOL MAXPPP OUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.