Σε ανάκτηση της φήμης του προσβλέπει ο πετρελαϊκός κολοσσός Petrobras

Σε ανάκτηση της φήμης του προσβλέπει ο πετρελαϊκός κολοσσός Petrobras

104
Σε ανάκτηση της φήμης του προσβλέπει ο πετρελαϊκός κολοσσός Petrobras

Ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός της Βραζιλίας, Petrobras, πρόκειται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούνιο την παραγωγή πετρελαίου από την offshore πλατφόρμα Tartaruga Verde e Mestica, η οποία βρίσκεται 80 μίλια μακριά από τις ακτές του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελεί τη δεύτερη από τις συνολικά επτά νέες πλατφόρμες της εταιρείας που θα τεθούν σε λειτουργία εντός του τρέχοντος έτους. Η πρώτη πλατφόρμα ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Εκπρόσωπος της Petrobras ανέφερε ότι εφόσον τεθούν σε πλήρη λειτουργία οι επτά νέες πλατφόρμες, τότε εκτιμάται ότι θα παράγονται σε ημερήσια βάση 500.000 βαρέλια πετρελαίου εντός του 2019, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά την πετρελαϊκή παραγωγή της Petrobras.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Petrobras στοχεύει επίσης εντός του τρέχοντος έτους στην κατασκευή μιας offshore πλατφόρμας στις ακτές της Νιγηρίας.

Η Petrobras, μέσω των παραπάνω ενεργειών, προσβλέπει στην αύξηση της πετρελαϊκής της παραγωγής αλλά και σε ανάκτηση της «χαμένης» φήμης της, η οποία κλονίστηκε τα τελευταία χρόνια, λόγω της εμπλοκής στελεχών της εταιρείας στο σκάνδαλο Carwash (Operação Lava Jato).

Ο βραζιλιάνικος κολοσσός μέσα από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, λήψη δανείων, στρατηγικές συνεργασίες με άλλους πετρελαϊκούς κολοσσούς αλλά και μείωση των λειτουργικών του εξόδων, στοχεύει στην βελτίωση της οικονομικής του κατάστασης και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.