Κίνδυνος επιθέσεων σε πλοία από την ισλαμική οργάνωση Abu Sayyaf

Κίνδυνος επιθέσεων σε πλοία από την ισλαμική οργάνωση Abu Sayyaf

329
Κίνδυνος επιθέσεων σε πλοία από την ισλαμική οργάνωση Abu Sayyaf
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ανακοίνωσή της η ReCAAP-ISC εφιστά την προσοχή σε όσα πλοία διέρχονται από τις θάλασσες της Μαλαισίας και των Φιλιππίνων, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι μέλη της ισλαμικής οργάνωσης Abu Sayyaf θα επιδιώξουν επιθέσεις σε πλοία. Οι επιθέσεις σε πλοία έχουν ως στόχο την απαγωγή πληρωμάτων για την απόσπαση λύτρων.

Η ReCAAP-ISC αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση εκτιμάται ότι θα επιτεθεί σε πλοία στην θαλάσσια περιοχή της πολιτείας Σαμπά και της πόλης Lahad Datu στη Μαλαισία εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα περιστατικά ομηρίας ναυτικών είναι συχνά από μέλη της οργάνωσης Abu Sayyaf σε Μαλαισία και Φιλιππίνες, με στόχο την απόκτηση λύτρων. Πολλές φορές η ομηρία των ναυτικών δεν καταλήγει σε απελευθέρωσή τους αλλά σε εκτέλεση, καθώς από μέρους της κυβέρνησης των Φιλιππίνων δεν έχει υιοθετηθεί πολιτική απόδοσης λύτρων σε περίπτωση ομηρίας ναυτικών από την συγκεκριμένη ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.