Μία ενιαία φωνή στον τομέα του ballast water treatment

Μία ενιαία φωνή στον τομέα του ballast water treatment

408
Μία ενιαία φωνή στον τομέα του ballast water treatment

Κατασκευαστές αλλά και ενδιαφερόμενα μέρη στην αγορά του εξοπλισμού για το ballast water treatment δημιούργησαν πρόσφατα μία ένωση με ονομασία Ballastwater Equipment Manufacturers’ Association (BEMA). Η BEMA με δελτίο Τύπου ανακοίνωσε την πραγματοποίηση της πρώτης ετήσιας συνάντησής της, στη διάρκεια της οποίας εξελέγη και το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Ο λόγος για τη δημιουργία της BEMA αποτελεί η αυξανόμενη ζήτηση από την παγκόσμια αγορά για την παροχή πληροφοριών αναφορικά με το ballast water treatment, καθώς και για τις περιβαλλοντικές και τεχνολογικές πτυχές της διεθνούς Σύμβασης του Ballast Water Management.

Όπως δήλωσε ο κ. Mark Riggio, Senior Market Manager της Hyde Marine, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της BEMA, η ιδέα για τη δημιουργία μίας ένωσης από τους κατασκευαστές εξοπλισμού του ballast water treatment χρονολογείται πολλά χρόνια πριν. Ο κ. Riggio επεσήμανε την ανάγκη για μια ενιαία φωνή στον συγκεκριμένο χώρο. Η φωνή αυτή αναμένεται να είναι η BEMA.

Η BEMA αποτελεί φορέα εκπροσώπησης επιχειρήσεων που ασχολούνται με την κατασκευή ballast water.

Η νέα αυτή Ένωση με έδρα στις ΗΠΑ, στοχεύει στην παροχή συντονισμένης, τεχνικής και μη εμπορικής καθοδήγησης τόσο στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία όσο και στις ρυθμιστικές αρχές αναφορικά με τον τομέα της διαχείρισης του θαλάσσιου έρματος στα πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.