Σε τροχιά ανάπτυξης ο λιμένας του Μαϊάμι

Σε τροχιά ανάπτυξης ο λιμένας του Μαϊάμι

73
Σε τροχιά ανάπτυξης ο λιμένας του Μαϊάμι

Η Norwegian Cruise Line και η επαρχία του Μαϊάμι- Ντέιντ υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στο λιμένα του Μαϊάμι.

Ο νέος τερματικός σταθμός θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται κρουαζιερόπλοια που μεταφέρουν έως και 5.000 επιβάτες, ενώ η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2019.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του ο τερματικός σταθμός θα μπορέσει να εξυπηρετήσει το «Norwegian Encore», το νέο κρουαζιερόπλοιο της Norwegian Cruise Line, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία στα τέλη του Οκτωβρίου του 2019. Το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Καραϊβική θάλασσα, έχοντας ως home port το λιμάνι του Μαϊάμι.

Ο δήμαρχος της επαρχίας του Μαϊάμι- Ντέιντ, κ. Carlos A. Gimenez, δήλωσε ότι η λειτουργία του νέου τερματικού σταθμού θα προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίες και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής και ευρύτερης κοινότητας. Εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση η διακίνηση των επιβατών κρουαζιέρας της Norwegian Cruise Line από τον συγκεκριμένο τερματικό σταθμό θα ανέρχεται σε 1,3 εκατ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ERIK S. LESSER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.