Ράλι ανόδου για τις εξαγωγές αμερικανικού άνθρακα

Ράλι ανόδου για τις εξαγωγές αμερικανικού άνθρακα

83
Ράλι ανόδου για τις εξαγωγές αμερικανικού άνθρακα

Οι αμερικανικές εξαγωγές άνθρακα αυξήθηκαν κατά 61% το περασμένο έτος, συγκριτικά με το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε η Energy Information Administration (EIA) των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του 2017 οι εξαγωγές άνθρακα από τις ΗΠΑ ανήλθαν σε 97 εκατ. τόνους.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι αμερικανικές εξαγωγές άνθρακα με προορισμό την Ασία άγγιξαν τους 32,8 εκατ. τόνους το περασμένο έτος, υπερδιπλάσια αύξηση από τις αντίστοιχες εξαγωγές του 2016 (15,7 εκατ. τόνους). Ωστόσο η ευρωπαϊκή αγορά συνέχισε να αποτελεί τον μεγαλύτερο αγοραστή αμερικανικού άνθρακα το περασμένο έτος.

Οι εξαγωγές θερμικού άνθρακα των ΗΠΑ, ο οποίος χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση συγκριτικά με τις εξαγωγές των υπόλοιπων κατηγοριών άνθρακα. Η Ινδία, η Ν. Κορέα και η Ιαπωνία αποτέλεσαν τους μεγαλύτερους εισαγωγείς αμερικανικού θερμικού άνθρακα το 2017.

Αναφορικά με τον μεταλλουργικό άνθρακα, ο οποίος χρησιμοποιείται για την παραγωγή χάλυβα, η Ευρώπη απορρόφησε κατά τη διάρκεια του 2017 το 45% των αμερικανικών εξαγωγών μεταλλουργικού άνθρακα.

Μένει να δούμε πως θα κινηθούν οι εξαγωγές άνθρακα εντός του τρέχοντος έτους, καθώς αρκετές χώρες σε Ευρώπη και Ασία έχουν στρέψει την προσοχή τους σε καθαρότερες μορφές ενέργειας, μειώνοντας την εξάρτησή τους από τον άνθρακα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.