Προς την ανάδειξη του Άμπου Ντάμπι σε ένα παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο

Προς την ανάδειξη του Άμπου Ντάμπι σε ένα παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο

183
Προς την ανάδειξη του Άμπου Ντάμπι σε ένα παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο

Κινεζικές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις $1 δις στην ελεύθερη βιομηχανική ζώνη του Άμπου Ντάμπι, μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους. Οι επενδύσεις αφορούν την βιομηχανική ζώνη Khalifa (Khalifa Industrial Zone), η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κοντά στο λιμένα του Khalifa και η οποία τελεί υπό τη διαχείριση του Abu Dhabi Ports, όπως άλλωστε και όλοι οι λιμένες του Άμπου Ντάμπι.

Η κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων από εγχώριες αλλά και ξένες εταιρείες επιδιώκει να  αναδειχθεί η πρωτεύουσα των ΗΑΕ σε ένα παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο.

Εταιρείες από την Κίνα στο πλαίσιο του Νέου Δρόμου του Μεταξιού ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Khalifa Industrial Zone, καθώς θεωρούν ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν μια σημαντική πύλη για την Ευρώπη και την Αφρική.

Επενδύσεις έχουν πραγματοποιηθεί προς το παρόν από κινεζικές εταιρείες στην Khalifa Industrial Zone σε ένα εύρος τομέων, μεταξύ των οποίων τα χημικά προϊόντα και το πετρέλαιο.

Η Khalifa Industrial Zone εκτιμάται ότι μέχρι το 2030 θα έχει αυξήσει το ΑΕΠ του Άμπου Ντάμπι κατά 15% συγκριτικά με σήμερα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Gulf Business μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους ένας νέος νόμος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα δίνει τη δυνατότητα στις ξένες εταιρείες που επενδύουν σε μη ελεύθερες ζώνες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να έχουν την απόλυτη κυριότητα (100%) σε αυτές, κάτι που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των ξένων επενδύσεων.

Φωτό: youtube/Abu Dhabi Ports

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.