Η νορβηγική Hurtigruten στρέφεται προς υβριδικές λύσεις

Η νορβηγική Hurtigruten στρέφεται προς υβριδικές λύσεις

135
Η νορβηγική Hurtigruten στρέφεται προς υβριδικές λύσεις

H νορβηγική ναυτιλιακή εταιρία ferry Hurtigruten ανακοίνωσε την μετατροπή έως και εννέα πλοίων της σε υβριδικά, που θα χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και μπαταρίες.  Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 η Hurtigruten ανακοίνωσε ότι η Rolls-Royce Marine ανέλαβε το έργο αυτό το οποίο περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέων κινητήρων φυσικού αερίου που υποστηρίζονται από μπαταρίες, νέων προπελών και την εφαρμογή επιπρόσθετων «περιβαλλοντικών λύσεων».

«Τα πλοία της Hurtigruten θα είναι εξίσου αποτελεσματικά και “πράσινα” σαν να είναι καινούργια», τόνισε o αντιπρόεδρος της Rolls-Royce Marine κ. Astrid Opsjøen στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε η Hurtigruten και πρόσθεσε ότι η υλοποίηση του έργου αυτού αποτελεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική αναβάθμιση στην ιστορία της εταιρείας.

Όπως επισημαίνεται  η εταιρία φέρεται να έχει συμβουλευτεί την περιβαλλοντική ΜΚΟ Bellona για την επιλογή της νέας τεχνολογίας. «Η επένδυση της Hurtigruten δείχνει την πορεία προς τα εμπρός. Μαζί με άλλους νορβηγικούς ναυτιλιακούς προμηθευτές, η Hurtigruten προσφέρει στέρεες περιβαλλοντικές βελτιώσεις μέσω των επιλογών της αναφορικά με την τεχνολογία και τα καύσιμα”, δήλωσε ο σύμβουλος ναυτιλιακών θεμάτων της Bellona κ. Sigurd Enge στη συνέντευξη Τύπου της Hurtigruten.

Η συμφωνία με την Rolls-Royce Marine περιλαμβάνει την αναβάθμιση των πετρελαιοκινητήρων έξι πλοίων της Hurtigruten, με δυνατότητα επέκτασης σε ακόμη τρία πλοία. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα της Νορβηγίας οι εργασίες για τα πρώτα έξι πλοία προγραμματίζονται να ολοκληρωθούν έως τις 21 Ιανουαρίου 2021.

Φωτό: hurtigruten.co.uk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.