Το λιμάνι της Βαρκελώνης σε πλήρη άνθηση

Το λιμάνι της Βαρκελώνης σε πλήρη άνθηση

112
Το λιμάνι της Βαρκελώνης σε πλήρη άνθηση

Η διακίνηση εμπορευμάτων στο λιμάνι της Βαρκελώνης ανήλθε σε 16,5 εκατ. τόνους το πρώτο τρίμηνο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 18,5% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2017 με τα θετικά μεγέθη να αποδίδονται σε διαφορετικά τμήματα του λιμένα. Αναλυτικότερα, το τμήμα του λιμανιού με τα containers, έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 786.000 containers παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 18% σε σχέση με πέρσι.

Εν τω μεταξύ, η φόρτωση και εκφόρτωση οχημάτων αυξήθηκε κατά 6,2% την ίδια περίοδο, λόγω αύξησης των εισαγωγών οχημάτων κατά 16% και αύξησης των εξαγωγών οχημάτων κατά 5%. Παράλληλα, όσον αφορά την επιβατική κίνηση, το λιμάνι της Βαρκελώνης «απασχόλησε» σχεδόν μισό εκατ. επιβατών, περίπου 26% παραπάνω απ’ότι το ίδιο χρονικό διάστημα το 2017.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Καταλονίας Catalan News Agency, μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας εμπορευματοκιβωτίων η οποία αυξήθηκε κατα 45%, αφορούσε τη μεταφορά εμπορευμάτων από ένα πλοίο σε άλλο, με τις εξαγωγές εμπορευματοκιβωτίων να αυξάνονται κατά 9,6% και τις εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων κατά 7%.

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά για το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ισπανίας αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη ζωτική του σημασία για την εμπορική δραστηριότητα της Μεσογείου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.