Ενίσχυση της ρευστότητας των κινεζικών τραπεζών

Ενίσχυση της ρευστότητας των κινεζικών τραπεζών

48
Ενίσχυση της ρευστότητας των κινεζικών τραπεζών

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανακοίνωσε την μείωση του ποσοστού ρευστών διαθεσίμων που υποχρεούνται να διακρατούν, για τις περισσότερες εμπορικές και ξένες Τράπεζες που λειτουργούν στη χώρα.

Το ποσοστό μείωσης ανέρχεται σε 1%, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας, παρέχοντας μεγαλύτερη ρευστότητα στις εμπορικές Τράπεζες, προκειμένου να ενισχυθούν οι επενδύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η γενικότερη ρευστότητα της κινεζικής οικονομίας. Η απόφαση αυτή δεν συμπεριλαμβάνει ορισμένες επενδυτικές τράπεζες, όπως η China Development Bank.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «η κίνηση αυτή σηματοδοτεί ένα ηχηρό έναυσμα δημιουργίας θετικού επενδυτικού περιβάλλοντος για υψηλής ποιότητας ανάπτυξη και δομικού μετασχηματισμού από την πλευρά της προσφοράς» στην αχανή ασιατική χώρα.

Το κινεζικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 6,8% το πρώτο τρίμηνο του έτους, αμετάβλητο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Η PBOC με την απόφασή της αυτή, προσδοκά σε διατήρηση και ενίσχυση του καλού οικονομικού κλίματος, καθώς η απελευθέρωση ρευστών διαθεσίμων των εμπορικών τραπεζών, θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, ιδίως στον κλάδο του πρωτογενούς τομέα και των startups.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/DAVID CHANG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.