Δυναμική αύξηση του στόλου για την Star Bulk Carriers

Δυναμική αύξηση του στόλου για την Star Bulk Carriers

483
Δυναμική αύξηση του στόλου για την Star Bulk Carriers

Η Star Bulk Carriers ανακοίνωσε την ένταξη 16 πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου στον στόλο της. Η πώληση των πλοίων θα πραγματοποιηθεί από εταιρείες οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τις εταιρείες Augustea Atlantica SpA και York Capital Management, μέσα από την έκδοση 10,5 εκατ. κοινών μετοχών της Star Bulk Carriers.

Τα 16 πλοία αφορούν 5 πλοία κατηγορίας Newcastlemaxe/ Capesize, 2 Mini Capesizes, οκτώ κατηγορίας Post Panamax/ Kamsarmax και  ένα Ultramax. Η μέση ηλικία των νέων πλοίων της Star Bulk Carriers ανέρχεται σε περίπου 4,5 έτη, ενώ η πλειονότητα των πλοίων αυτών έχει κατασκευαστεί σε ιαπωνικά και σε νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία.

Ο κ. Πέτρος Παππάς, CEO της Star Bulk, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόκτηση ενός στόλου σύγχρονων πλοίων, υψηλής ποιότητας, τα οποία θα ενισχύσουν περαιτέρω την θέση της εταιρείας στην αγορά του dry, προσφέροντάς της συνέργειες και οικονομίες κλίμακας.

Μετά την προσθήκη των νέων πλοίων, η Star Bulk Carriers θα διαχειρίζεται πλέον έναν στόλο από 90 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 10,2 εκατ. τόνων.

Φωτό: starbulk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.