Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο «σπάει» η Διώρυγα του Παναμά

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο «σπάει» η Διώρυγα του Παναμά

409
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο «σπάει» η Διώρυγα του Παναμά

Η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά ανακοίνωσε ότι στις 17 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η επιτυχής διέλευση τριών πλοίων μεταφοράς LNG από τη νέα διώρυγα. Το γεγονός αυτό αποτελεί ρεκόρ για τη Διώρυγα του Παναμά, καθώς για πρώτη φόρα μέσα σε μία ημέρα τρία LNG πλοία την διαπλέουν.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη τα πλοία «Clean Ocean», «Gaslog Gibraltar» και «Gaslog Hong Kong» διέσχισαν τη Διώρυγα του Παναμά, από την πλευρά του Ειρηνικού με προορισμό τον Ατλαντικό ωκεανό.

Η ανάπτυξη της αγοράς του LNG έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του αριθμού των διερχόμενων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη νέα Διώρυγα του Παναμά, η διάνοιξη της οποίας πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής της Διώρυγας του Παναμά, γύρω στα πέντε πλοία μεταφοράς LNG διαπλέουν κατά μέσο όρο τη Διώρυγα σε εβδομαδιαία βάση. Σε περιόδους υψηλής ζήτησης για LNG, εκτιμάται ότι διέρχονται από τη διώρυγα 2 περίπου πλοία ημερησίως.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου έως τα τέλη του Μαρτίου έχουν διαπλεύσει από τη συγκεκριμένη διώρυγα 134 πλοία μεταφοράς LNG.

Όπως αναφέρεται και στο δελτίο Τύπου της Αρχής της Διώρυγας του Παναμά, καθώς η ζήτηση για LNG θα αυξάνεται περαιτέρω στο μέλλον, η Διώρυγα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να μπορέσει να ανταποκριθεί και να εξυπηρετήσει επαρκώς τις ανάγκες των πελατών της.

Φωτό: micanaldepanama.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.