Κινέζοι και Ουκρανοί συζητούν το ενδεχόμενο συνεργασίας σε ενεργειακό επίπεδο

Κινέζοι και Ουκρανοί συζητούν το ενδεχόμενο συνεργασίας σε ενεργειακό επίπεδο

44
Κινέζοι και Ουκρανοί συζητούν το ενδεχόμενο συνεργασίας σε ενεργειακό επίπεδο

Κινέζοι και Ουκρανοί επιχειρηματίες και αξιωματούχοι συναντήθηκαν σε κοινό τραπέζι διαπραγματεύσεων για να συζητήσουν για τις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο μεταφορών της Κίνας η συνάντηση έλαβε χώρα την Παρασκευή 6 Απρλίου 2018.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με θέμα «Κινεζικές επενδύσεις στην ανάπτυξη της ενέργειας της Ουκρανίας» συγκέντρωσε περίπου 100 υψηλόβαθμους επισκέπτες, μεταξύ των οποίων εκπροσώπους της ουκρανικής κυβέρνησης, της κινεζικής πρεσβείας στην Ουκρανία και κινεζικών εταιρειών στην Ουκρανία.

Κατά την ομιλία του, ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης κ. Volodymyr Kistion δήλωσε ότι η Ουκρανία ενδιαφέρεται για την υλοποίηση κοινών σχεδίων στον τομέα της πράσινης ενέργειας με την Κίνα και κάλεσε τους επιχειρηματίες των δύο χωρών να συνεργαστούν ενεργά στον τομέα αυτό.

Η ουκρανική κυβέρνηση ανέπτυξε την ενεργειακή στρατηγική της χώρας πέρυσι, θέτοντας ως στόχο να αυξήσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα στο 25% μέχρι το 2035 από τo 4% που είναι σήμερα. Σύμφωνα με τον κ. Zheng Wei, ανώτατο αξιωματούχο της κινεζικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στο Κίεβο, η Κίνα είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία προκειμένου να αναπτύξει τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.