Ανοδική πορεία για τις τιμές του αργού πετρελαίου

Ανοδική πορεία για τις τιμές του αργού πετρελαίου

78
Ανοδική πορεία για τις τιμές του αργού πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 3% την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, λόγω της πτώσης στα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ.

Η τιμή του πετρελαίου Brent αυξήθηκε κατά 3,2%, φτάνοντας στα $73,91/βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν να καταγραφούν από τις 27 Νοεμβρίου του 2014, σύμφωνα με στοιχεία της  U.S. Energy Information Administration.

Αύξηση επίσης σημειώθηκε και στην τιμή του West Texas Intermediate – WTI. Συγκεκριμένα, το WTI αυξήθηκε κατά 3,6%, φτάνοντας τα $68,91/βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 2 Δεκεμβρίου 2014.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ κατέγραψαν μείωση κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έκλεισε στις 13 Απριλίου.

Η μείωση των πετρελαϊκών αποθεμάτων ήταν άνω των προσδοκιών της αγοράς, οδηγώντας σε σημαντική αύξηση των τιμών του αργού πετρελαίου.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης οι χώρες μέλη και μη του OPEC πρόκειται να πραγματοποιήσουν συνάντηση στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα παρατείνουν μέχρι το 2019 τη συμφωνία για περικοπή στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.