Συνεργασία Hamburg Süd και Electrolux για τη μείωση των εκπομπών ρύπων

Συνεργασία Hamburg Süd και Electrolux για τη μείωση των εκπομπών ρύπων

63
Συνεργασία Hamburg Süd και Electrolux για τη μείωση των εκπομπών ρύπων

Η γερμανική ναυτιλιακή εταιρία Hamburg Süd και η σουηδική εταιρία ηλεκτρικών συσκευών Electrolux συνεργάζονται για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του θείου στα λιμάνια. Κατά τη διάρκεια των προσεγγίσεων στα λιμάνια Manzanillo (Μεξικό), Callao (Περού), Iquique και Puerto Angamos (Χιλή) που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 11 και 24 Μαρτίου 2018, το πλοίο «Santa Catarina» (7,114 TEU) χρησιμοποίησε καθαρότερο πετρέλαιο ναυτιλίας  αντί για βαρέως τύπου καύσιμο (Marine Gasoline-MGO)  για τη λειτουργία των βοηθητικών του κινητήρων και λεβητών.

Η Hamburg Süd και η Electrolux έχουν εγκαινιάσει και στο παρελθόν τέτοιου είδους πρακτικές. Λόγω της σημαντικά χαμηλότερης περιεκτικότητας του MGO σε θείο οι εκπομπές διοξειδίου του θείου για τα εν λόγω φορτία της Electrolux θα μειωθούν κατά περισσότερο από 95%. Το έργο χρηματοδοτείται και από τις δύο εταιρείες με την Electrolux να αναλαμβάνει  το πρόσθετο κόστος για το MGO και την Hamburg Süd να καλύπτει τα πρόσθετα λειτουργικά έξοδα που σχετίζονται με το σχεδιασμό και την αλλαγή καυσίμων.

Όσον αφορά τη βιωσιμότητα, η μείωση των εκπομπών ρύπων για την προστασία του περιβάλλοντος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την Hamburg Süd, ανέφερε ο κ. Arnt Vespermann, Διευθύνων Σύμβουλος της Hamburg Süd και πρόσθεσε «Με αυτό το έργο δείχνουμε ταυτόχρονα ότι χρησιμοποιούμε καινοτόμες λύσεις για να ικανοποιήσουμε τις μοναδικές επιθυμίες των πελατών μας, σε συνεργασία με αυτούς».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.