Η CMA CGM ενισχύει την παρουσία της στη Δ. Αφρική

Η CMA CGM ενισχύει την παρουσία της στη Δ. Αφρική

79
Η CMA CGM ενισχύει την παρουσία της στη Δ. Αφρική
Φωτό αρχείου

Ο όμιλος της CMA CGM υπέγραψε συμφωνία με την Lekki Port LFTZ Enterprise (LPLE) στη Νιγηρία για την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού στο λιμένα Lekki, ο οποίος βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Η κυβέρνηση της Νιγηρίας έχει θέσει ως στόχο, μέσα από εργασίες επέκτασης, να καταστήσει το λιμάνι του Lekki ως το πρώτο λιμάνι βαθέων υδάτων της Νιγηρίας, καθώς και το βαθύτερο της Υποσαχάριας Αφρικής.

Οι εργασίες στο λιμένα του Lekki αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2020. Με το πέρας των εργασιών ανάπτυξης και επέκτασης, ο λιμένας θα διαθέτει 2 αποβάθρες υποδοχής containerships, χωρητικότητας έως και 14.000 TEUs, ενώ η ετήσια ικανότητα διαχείρισής του εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 2,5 εκατ. TEUs. Ο λιμένας του Lekki θα βρίσκεται υπό τη διαχείριση της LPLE, η οποία αποτελεί κοινοπραξία της Tolaram Group, της κυβέρνησης του Λάγος και της Αρχής Λιμένων της Νιγηρίας.

Μέσα από την κατασκευή του συγκεκριμένου τερματικού σταθμού διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων η CMA CGM θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Νιγηρία, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής, αλλά και θα ενισχύσει την παρουσία της στη Δυτική Αφρική.
Ο κ. Farid T. Salem, Executive Officer του ομίλου της CMA CGM, επεσήμανε την στρατηγικής σημασίας τοποθεσία του λιμένα του Lekki, καθώς μεγάλα containerships από Ευρώπη και Ασία θα μπορούν να προσελκύουν τη Νιγηρία, εξυπηρετώντας τις εγχώριες ανάγκες. Επίσης οι εργασίες ανάπτυξης του λιμένα του Lekki θα βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση των συμφορήσεων στο λιμένα του Λάγος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.