Ρεκόρ για το εμπορικό πλεόνασμα της Ν. Κορέας

Ρεκόρ για το εμπορικό πλεόνασμα της Ν. Κορέας

34
Ρεκόρ για το εμπορικό πλεόνασμα της Ν. Κορέας

Επίπεδα ρεκόρ άγγιξε το εμπορικό πλεόνασμα της Ν. Κορέας τον περασμένο Μάρτιο. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Μαρτίου 2018 η αξία του εμπορικού πλεονάσματος της Ν. Κορέας έφτασε τα $6,87 δις. Οι εξαγωγές της χώρας σημείωσαν αύξηση της τάξης του 6,1% τον περασμένο μήνα, συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2017, αγγίζοντας τα $51,58 δις, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο εμπορίου της Ν. Κορέας.

Η αξία των εισαγωγών της χώρας έφτασε τα $44,72 δις τον περασμένο Μάρτιο, αύξηση κατά 5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Να σημειωθεί ότι ο περασμένος Μάρτιος αποτελεί τον 17ο συνεχόμενο μήνα ανόδου των εξαγωγών της Ν. Κορέας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 50% σχεδόν του ΑΕΠ της. Συγχρόνως ο Μάρτιος του 2018 αποτέλεσε τον 77ο συνεχόμενο μήνα κατά τον οποίο η χώρα κατέγραψε εμπορικό πλεόνασμα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ν. Κορέας η ανοδική τάση των εξαγωγών της χώρας οφείλεται στην ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου, καθώς και στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των πληροφοριών (IT).

Οι εξαγωγές νοτιοκορεάτικων τσιπ ανήλθαν σε $10,8 εκατ. τον περασμένο Μάρτιο, αύξηση κατά 44,2%, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2017.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.