H MAN Diesel & Turbo θα εξοπλίσει 11 νεότευκτα πλοία της MSC

H MAN Diesel & Turbo θα εξοπλίσει 11 νεότευκτα πλοία της MSC

418
H MAN Diesel & Turbo θα εξοπλίσει 11 νεότευκτα πλοία της MSC

Η MAN Diesel & Turbo εξασφάλισε μια παραγγελία από την MSC (Mediterranean Shipping Company) για τον εξοπλισμό 11 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 23.000 TEUs το καθένα, με κινητήρες τύπου MAN B&W 11G95ME-C9.5, καθώς και με ηλεκτρομηχανές.

Τα έξι πλοία πρόκειται να ναυπηγηθούν από τη Samsung Heavy Industries (SHI), ενώ τα υπόλοιπα από την Daewoo Shipping Marine Engineering (DSME).

Το πρόθεμα “G” στην ονομασία μιας μηχανής MAN B&W σημαίνει ότι ο σχεδιασμός της έχει γίνει με αρκετά μεγαλύτερη διαδρομή εμβόλου που μειώνει την ταχύτητα του κινητήρα, επιτρέποντας έτσι το σχεδιασμό πλοίων με εξαιρετικά υψηλή απόδοση.

G95ME-C9_2015-03-09_413

Η μεγαλύτερη διαδρομή των κινητήρων τύπου “G” έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερες στροφές ανά λεπτό για τον κινητήρα που κινεί την προπέλα. Η χαμηλότερη αυτή ταχύτητα  επιτρέπει τη χρήση μεγαλύτερης προπέλας, και αποδεικνύεται τελικά σημαντικά πιο αποδοτική από άποψη πρόωσης. ‘Ολα αυτά σε συνδυασμό με ένα βελτιστοποιημένο σχεδιασμό του κινητήρα, σημαίνουν πως τα εν λόγω νεότευκτα πλοία της MSC θα έχουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου καθώς και μειωμένες εκπομπές CO2.

Σύμφωνα με τη MAN Diesel & Turbo μέχρι σήμερα έχουν παραγγελθεί 71 κινητήρες τύπου G95, από τους οποίους οι 23 έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/INGO WAGNER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.