Μείωση στην βιομηχανική παραγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μείωση στην βιομηχανική παραγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης

41
Μείωση στην βιομηχανική παραγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018, δείχνουν μια μείωση της τάξης του 0,7% στην βιομηχανική παραγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, η μείωση αυτή προήλθε από την μείωση της παραγωγής κεφαλαιακών αγαθών κατά 2,7%, των διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 1,6%, των ενδιάμεσων αγαθών κατά 1% και των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 0,4 %.

Επιπλέον για το ίδιο χρονικό διάστημα η βιομηχανική παραγωγή για τις  χώρες της ευρωζώνης (που αποτελείται από 19 κράτη), μειώθηκε κατά 0,8%.

Από την άλλη πλευρά, ο τομέας της ενέργειας παρουσίασε αυξητική τάση, με την παραγωγή της να αυξάνεται κατά 5% συγκριτικά με τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με την Eurostat, μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες μειώσεις στην βιομηχανική παραγωγή αφορούν την Λιθουανία (3,9%), την Εσθονία (2,7%), την Μάλτα (2,3%) και την Πορτογαλία (2,3%). Στον αντίποδα, η βιομηχανική παραγωγή παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση στη Λετονία και στην Ολλανδία (και οι δύο χώρες είχαν μια αύξηση 3,9%), όπως επίσης και στην Κροατία (2,1%).

Nα τονιστεί ωστόσο ότι σε ετήσια βάση τα στοιχεία της Eurostat παρουσίασαν αυξητικές τάσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη για το 2017.

“Τον Φεβρουάριο του 2018 συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2017, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,9% στην ευρωζώνη και κατά 3,1% στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, επεσήμανε η Eurostat.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/PATRICK PLEUL

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.