Εμπορικές συνεργασίες Ιράν-Βραζιλίας

Εμπορικές συνεργασίες Ιράν-Βραζιλίας

64
Εμπορικές συνεργασίες Ιράν-Βραζιλίας

Προσπάθεια σύσφιξης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ιράν και Βραζιλίας διαφαίνεται κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Ιρανού Υπουργού Εξωτερικών στην μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Mohammad Javad Zarif δήλωσε ότι «η Βραζιλία αποτελεί μία από τις κυριότερες οικονομίες παγκοσμίως, η σπουδαιότερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, ενώ είναι και μέλος των BRICS». Επιπλέον, υπογράμμισε τις ευκαιρίες που προκύπτουν ώστε Μπραζίλια και Τεχεράνη να διευρύνουν τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, ιδίως στον κλάδο της ενέργειας.

Χαιρετίζοντας τους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίοι προς το παρόν περιορίζονται στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τη Βραζιλία, ο Zarif τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί τομείς για διεύρυνση της συνεργασίας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ενώ τέλος, κάλεσε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις των δύο χωρών να διευρύνουν τις μεταξύ τους συνεργασίες. Το Ιράν υπήρξε στο παρελθόν προμηθευτής ενέργειας της Βραζιλίας.

Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών περιοδεύει σε Σενεγάλη, Ναμίμπια, Βραζιλία και Ουρουγουάη, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία πολιτικών και διπλωματών, καθώς επίσης και σημαντικούς επιχειρηματίες, τόσο κρατικών όσο και ιδιωτικών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.