Ενεργειακές επενδύσεις ενόψει για τη Σρι Λάνκα

Ενεργειακές επενδύσεις ενόψει για τη Σρι Λάνκα

50
Ενεργειακές επενδύσεις ενόψει για τη Σρι Λάνκα

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα πρόκειται να προβεί σε διαγωνισμό για την εξόρυξη και εκμετάλλευση πετρελαϊκών κοιτασμάτων στις βορειοδυτικές ακτές της νησιωτικής χώρας του Ινδικού Ωκεανού, σύμφωνα με δηλώσεις κρατικού αξιωματούχου.

Όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, ο Rajitha Senaratne, εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης του Κολόμπο, δήλωσε ότι η χώρα του προτίθεται να συνεργαστεί με ορισμένες πετρελαϊκές εταιρείες, για εξόρυξη πετρελαίου, τόσο στο έδαφος όσο και στις ακτές της Σρι Λάνκα, όπου δείγματα για ύπαρξη κοιτασμάτων ανακαλύφθηκαν ήδη από το 2011.

Επιπλέον, κοίτασμα φυσικού αερίου ανακαλύφθηκε το 2008 στη θαλάσσια περιοχή της χώρας, ύστερα από σχετική άδεια ερευνών που έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση της Σρι Λάνκα σε ινδική εταιρεία σχετικά με την ύπαρξη τόσο πετρελαίου όσο και φυσικού αερίου στη χώρα. Ωστόσο, η «βουτιά» των τιμών του πετρελαίου έκανε ασύμφορη τη σχετική ανάληψη της επένδυσης.

Καθώς η Σρι Λάνκα είναι απόλυτα εξαρτώμενη από εισαγωγές για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών, η κυβέρνηση της χώρας αναζητά τρόπους μέσω διαδικασιών fast-track, για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της νήσου, λόγω και των αυξανόμενων τιμών του μαύρου χρυσού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.