Σε υψηλά τρεισήμισι ετών το πετρέλαιο

Σε υψηλά τρεισήμισι ετών το πετρέλαιο

136
Σε υψηλά τρεισήμισι ετών το πετρέλαιο

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2014 ανήλθαν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω πολιτικών και στρατιωτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή, καθώς οι επενδυτές αγωνιούν για την κατάσταση στη Συρία και τις διαρκώς αυξανόμενες απειλές.

Το Brent «σκαρφάλωσε» στα $71,50 δολάρια/βαρέλι, την υψηλότερη τιμή από τις 3 Δεκεμβρίου 2014, ενώ το αμερικανικό αργό ξεπέρασε τα $66 δολάρια/βαρέλια.

Εξαιτίας της κρίσης στη Συρία, η Μέση Ανατολή βρίσκεται εκ νέου στο επίκεντρο της προσοχής, ενώ και η πιθανή ανάληψη στρατιωτικών δράσεων από τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία δημιουργεί αυξημένους κινδύνους μεταφοράς για τον μαύρο χρυσό, γεγονός που συνηγορεί στη διατήρηση των πιέσεων στις τιμές.

Τέλος, η πιθανότητα ενός εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα με ό,τι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, δημιουργεί περαιτέρω επιφυλάξεις στις αγορές και τους επενδυτές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.