Mε Alibaba και Amazon συνομιλεί η CMA CGM

Mε Alibaba και Amazon συνομιλεί η CMA CGM

249
Mε Alibaba και Amazon συνομιλεί η CMA CGM

Για τα μεσο-μακροπρόθεσμα σχέδια της CMA CGM μίλησε την περασμένη Πέμπτη στο Αμβούργο, ο CEO και Chairman της εταιρείας CMA CGM, Rodolphe Saadé. O κ. Saadé αναφέρθηκε στα θέματα των συγχωνεύσεων στην αγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, στην ανάγκη νέων επενδύσεων για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες, αλλά και στη σημασία της ψηφιοποίησης.

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ειδησεογραφικά μέσα και σε ό,τι αφορα το ζήτημα των συγχωνεύσεων, ο κ. Rodolphe Saadé δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο από πλευράς CMA CGM νέων εξαγορών, στον βαθμό που μία τέτοια κίνηση θα δημιουργεί προϋποθέσεις για μείωση του λειτουργικού κόστους, συνδυαστικά με ενίσχυση του παγκόσμιου δικτύου της εταιρείας. Ωστόσο, προτεραιότητα για την εταιρεία στο προσεχές μέλλον είναι η εφαρμογή λύσεων ψηφιοποίησης στο καθημερινό επιχειρείν καθώς και η βελτίωση των logistics και η προσφορά ολοκληρωμένων πακέτων, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πελατών.

Ο κ. Saadé αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ψηφιοποίησης και την ανάγκη η εταιρεία να γίνει πιο ενεργή στον τομέα αυτό. Στόχος που έχει τεθεί είναι μέσω ενός νέου fund που έχει δημιουργηθεί να γίνουν επενδύσεις με και σε start-ups καθώς και σε νέες τεχνολογίες. Παράλληλα αποκάλυψε και τις συζητήσεις που έχει η CMA CGM με Alibaba αλλά και Amazon για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. «Θέλουμε οι πελάτες μας να μπορούν να ολοκληρώνουν τις δουλειές τους μαζί μας ψηφιακά, ιδανικά ακόμα και μέσω των κινητών τους τηλεφώνων».

Τέλος, ο CEO και Chairman της CMA CGM, όπως γράφει ο ιστότοπος Hansa, αναφέρθηκε και στο LNG χαρακτηρίζοντάς το ως το καύσιμο του μέλλοντος, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παρά το να καταστεί η ναυτιλία πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/KAO MING CONTAINER TERMINAL CORP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.