Εποχή επενδύσεων για την βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανίας

Εποχή επενδύσεων για την βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανίας

111
Εποχή επενδύσεων για την βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανίας

Αισιοδοξία στην βρετανική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, ότι οι δύσκολες ημέρες ανήκουν στο παρελθόν. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η νέα έκθεση της εμπορικής ένωσης του Ηνωμένου Βασιλείου Oil & Gas UK, η οποία δημοσιεύτηκε προ ολίγων ημερών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση, εντός του τρέχοντος έτους αναμένονται επενδύσεις στον τομέα της εξόρυξης και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου αξίας περί των €5,7 δις, που υπερβαίνουν την αξία των επενδύσεων που είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά κατά την τελευταία τριετία. Επιπλέον, το 2018 η παραγωγή πετρελαίου και αερίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 5%.

Ωστόσο, στην έκθεση τονίζεται ότι αν και διαμορφώνονται πιο «υγιείς» συνθήκες στην βρετανική βιομηχανία ενέργειας για πρώτη φορά από το 2013, εν τούτοις απαιτείται βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και εξεύρεση και αξιοποίηση νέων κοιτασμάτων ώστε να διαμορφωθούν όροι βιώσιμης ανάπτυξης της βιομηχανίας στο μέλλον.

Σχολιάζοντας την έκθεση η κ. Chief Executive της Oil & Gas UK σημείωσε ότι: «Ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε την εποχή της ύφεσης μάς έχει προσφέρει καλύτερα εφόδια για να αντιμετωπίσουμε τη συνεχιζόμενη πρόκληση της μεγιστοποίησης της παραγωγής μακροπρόθεσμα και της αύξησης της κερδοφορίας στην αλυσίδα εφοδιασμού, χωρίς όμως να αυξήσουμε το συνολικό κόστος των projects ή να ζημιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας. Η αξιοσημείωτη ανθεκτικότητά μας οφείλει πολλά στην εφευρετικότητα και την καινοτομία του ανθρώπινου δυναμικού μας».

Να σημειωθεί ότι η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεγάλη Βρετανία υποστηρίζει πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την έκθεση της Oil & Gas UK που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2017. Το έτος που καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός απασχολούμενων στη βιομηχανία ήταν το 2014, οπότε και καταγράφηκαν 463.900 θέσεις εργασίας, άμεσα και έμμεσα εξαρτόμενες από την βιομηχανία.

Φωτό: AΠΕ-ΜΠΕ/BP/HANDOUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.