Ρωσία και Ιράν δίνουν τα χέρια στον τομέα της ενέργειας

Ρωσία και Ιράν δίνουν τα χέρια στον τομέα της ενέργειας

148
Ρωσία και Ιράν δίνουν τα χέρια στον τομέα της ενέργειας

Η Ρωσία και το Ιράν ετοιμάζονται να συνεργαστούν περαιτέρω στον πετρελαϊκό και ενεργειακό τομέα, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας, όπως η Gazprom, η Gazprom Neft, η Rosneft, η Lukoil, η Zarubezhneft και η Tatneft έχουν έρθει σε επαφή με την ιρανική κυβέρνηση καθώς ενδιαφέρονται να προβούν σε εκμετάλλευση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Ιράν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Tass, η Ρωσία μέσα από τις κρατικές πετρελαϊκές της εταιρείες εκτιμά ότι θα επενδύσει πάνω από $50 δις με στόχο την εκμετάλλευση πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Τεχεράνη.

Εκπρόσωπος της  ρωσικής κυβέρνησης ανέφερε ότι η ενέργεια αποτελεί τον πιο υποσχόμενο τομέα για την συνεργασία των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σε υπογραφή συμφωνιών έχουν προχωρήσει και παλιότερα οι προαναφερθείσες πετρελαϊκές εταιρείες με την ιρανική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία National Iranian Oil Company (NIOC).

Σε ό,τι αφορά την Zarubezhneft, η εταιρεία σύναψε πρόσφατα συμφωνία διάρκειας 10 ετών με την NIOC για την εκμετάλλευση δύο πετρελαϊκών κοιτασμάτων, του Aban field και του Paydar-e Gharb field, που διαθέτει το Ιράν και το Ιράκ, τα οποία βρίσκονται στο δυτικό τμήμα του Ιράν.

Η ημερήσια πετρελαϊκή παραγωγή των δύο κοιτασμάτων ανέρχεται σε 36.000 βαρέλια.

Μέσα από την εκμετάλλευση των παραπάνω κοιτασμάτων από την Zarubezhneft προβλέπεται ότι η πετρελαϊκή τους παραγωγή θα φτάσει τα 48.000 βαρέλια/ημέρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.