Η Σεούλ ενισχύει τη ναυπηγική της βιομηχανία

Η Σεούλ ενισχύει τη ναυπηγική της βιομηχανία

314
Η Σεούλ ενισχύει τη ναυπηγική της βιομηχανία

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας φέρεται αποφασισμένη να ενισχύσει με κάθε τρόπο την ναυπηγική της βιομηχανία. Μάλιστα, ο στρατηγικός στόχος που έχει τεθεί είναι η αύξηση του βιβλίου παραγγελιών για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία κατά 200 πλοία, τα οποία πρόκειται να παραγγελθούν από εγχώριες εταιρείες. Παράλληλα, στον στρατηγικό σχεδιασμό της Σεούλ βρίσκεται και η διαμόρφωση νέων σχεδίων αναδιάρθρωσης για τα ναυπηγεία της χώρας, που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αποκάλυψε ο υπουργός Θαλασσών και Αλιείας της Νότιας Κορέας, κ. Kim Young-choon, η κυβέρνηση της χώρας έχει ετοιμάσει μία σειρά ολοκληρωμένων μέτρων που στόχο έχουν την ενίσχυση της εγχώριας ναυτιλιακής και ναυπηγικής βιομηχανίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με παρατεταμένη κρίση, έντονο διεθνή ανταγωνισμό και αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, ο στρατηγικός σχεδιασμός περιλαμβάνει τη ναυπήγηση 140 bulk carriers και 60 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, στα οποία περιλαμβάνονται και πλοία με δυναμικότητα μεταφοράς 20.000 TEUs.

Ειδική αναφορά ο κ. Kim Young-choon έκανε και στην Hyundai Merchant Marine (HMM), την μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία της χώρας, σημειώνοντας ότι έως το 2020 η εταιρεία θα μπορούσε να αυξήσει την μεταφορική ικανότητα του στόλου της στα 1 εκ. TEUs. Όπως σημειώνεται στον νοτιοκορεατικό Τύπο μέσα στις επόμενες εβδομάδες εκτιμάται ότι η HMM θα προχωρήσει σε παραγγελία, που θα περιλαμβάνει 12 πλοία των 22.000 TEUs καθώς και 8 των 13.000 TEUs.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/YNA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.