Η Αίγυπτος μετατρέπεται σε ισχυρό Port State

Η Αίγυπτος μετατρέπεται σε ισχυρό Port State

262
Η Αίγυπτος μετατρέπεται σε ισχυρό Port State

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ξεκίνησε τις εργασίες για την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού πολλαπλών χρήσεων στο λιμένα της Damietta, στο βορειοανατολικό τμήμα της Αιγύπτου.

Οι εργασίες για την κατασκευή του συγκεκριμένου τερματικού σταθμού εκτιμάται ότι  θα ολοκληρωθούν σε 18 μήνες και θα στοιχίσουν $73,6 εκατ. Στο πλαίσιο των εργασιών πρόκειται να κατασκευαστεί μία ζώνη έκτασης 75.000 τετραγωνικών χλμ. και μία αποβάθρα μήκους 630 μ. και πλάτους 17 μ.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του νέου τερματικού σταθμού ο λιμένας της Damietta θα έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται έως και 4 εκατ. τόνους φορτίου σε ετήσια βάση, ενώ τα έσοδα του λιμένα εκτιμάται ότι θα ανέρχονται σε $9,07 εκατ. ετησίως.

Ο νέος τερματικός σταθμός του λιμένα θα συμβάλλει στη μείωση του χρόνου αναμονής των πλοίων που εισέρχονται στο λιμένα της Damietta, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού και υγρού φορτίου, αλλά και πλοία μεταφοράς γενικού φορτίου.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η κατασκευή του συγκεκριμένου τερματικού σταθμού πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πολιτικής της αιγυπτιακής κυβέρνησης να αναπτύξει το λιμενικό σύστημα της χώρας.

Φωτό: dpa.gov.eg

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.